Novi Call of Duty se vraća korijenima

Novi Call of Duty se vraća korijenima

Ovogodišnji Call of Duty se vraća korijenima, najavili su iz kompanije Activision, izdavača ove popularne video igre. Također, iz Activisiona su najavili da će otpustiti 5% uposlenika, uključujući i razvojni tim Infinite Warfera, posljednjeg dijela CoD serijala.

„Activision je vratiti Call od Duty korijenima i tradicionalne borbe će ponovo biti centralna tema igre,“ izjavio je Thomas Tippl, finansijski direktor Activisiona.

Iako nije detaljno pojašnjeno šta povratak kroijenima i tradicionalne borbe znače, pretpostavlja se da će sljedeći nastavak popularnog serijala biti smješten u period Drugog svjetskog rata, kao što je bio slučaj i sa tri prva dijela igre.

Posljednji nastavak, Infinite Warfare, je vremenski smješten u dalekoj budućnosti, a radnjom u svemiru.

Iako je Call of Duty jedna od najuspješnijih franšiza u hisoriji video igara, reakcije obožavatelja i kritike, te prodaja nisu bili zadovoljavajući.

Obožavatelji su svoje nazdovoljstvo iskazali tako što su zvanični trailer učinili drugim videom na YouTubeu sa najviše dislikeova.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2737 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2527 views
Tehnologija
0 shares2527 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.