Aplikacija dana: Sapio, spaja ljude na osnovu nivoa inteligencije

Aplikacija dana: Sapio, spaja ljude na osnovu nivoa inteligencije

Sapio je aplikacija zamišljena da spaja slobodne korisnike na osnovu nivoa inteligencije, zajedničkih interesa i sposobnosti razgovaranja.

„Sapioseksualci se ne mogu definisati kao ljudi koje privlači samo inteligencija. Njih privlači sličan nivo inteligencije, zajednički interesi i smiso za humor. Za mnoge, biti sapiosekusalac je način borbe protiv površnosti u međuljudskim odnosima,“ izjavila je Kristin Tynski, jedan od kreatora Sapia.

Kako bi pronašli idealnog partnera za sebe, potrebno je da odgovorite na 300 pitanja koje aplikacija stavlja pred vas. Uzdajući se u iskrenost korisnika iz Sapia se nadaju da je ovo najbolji način kako bi procijenili ko je vrijedan vašeg vremena.

Foto: Sapio

Nakon što odgovorite na pitanja, Sapio pronalazi odgovarajuće ljude na osnovu sličnih interesa, intelekta i tipa ličnosti. Kada pronađete nekoga za koga se zainteresovani, aplikacija vam omogućava da na jednostavan način iskažete svoj interes prema toj osobi. Ukoliko je interes obostran Sapio otključava posebnu opciju tako da možete razgovarati.

Kao i većina drugih aplikacija, slike i filteri su dostupni, ali za razliku od ostalih ovdje možda i pronađete osobu sa kojom možete ugodno razgovarati.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2738 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2528 views
Tehnologija
0 shares2528 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.