Google igrica za Dan zaljubljenih

Google igrica za Dan zaljubljenih

Danas je Dan zaljubljenih i Google je odlučio da proslavi ovaj praznik sa igrom. Povodom svakom praznika ili značajnijeg događaja Google promijeni svoj logo, ali ove godine su odlučili napraviti video igru.

Glavni lik ovogodišnje igre je ljuskavac ili pangolin, slatka životinja za koju vjerovatno do sada niste čuli. Pangolin je zanimljiv iz nekoliko razloga: to je jedini sisar koji ima ljusku, samo jednom godišnje se sastaju sa partnerom u sezoni parenja i to je životinja koja je najveća žrtva ilegalne trgovine.

Google je iz tih razloga odlučio da podigne svijest kod ljudi, tako da igra nije samo zabavna, nego ima i edukativnu stranu.

Foto: Chimay Bleu

Radnja igre je ta da su dva pangolina udaljena i jedno drugom su slali ljubavna pisma i odlučili da se vide na Dan zaljubljenih. Pošto pangolini svoje partner vide samo jednom, potrebno je da ostave dobar utisak, tako da putuju svijetom s ciljem što bolje pripreme za sastanak.

Igra ima četiri nivoa, sa različitim izazovima, a možete je igrati tokom cijelog današnjeg dana. Za svaki nivo imate vremensko ograničenje od tri minute.

Posjetitie google.com i uživajte u igranju.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2737 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2527 views
Tehnologija
0 shares2527 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.