LG V30 će imati Snapdragon 835 procesor i 6GB RAM memorije

LG V30 će imati Snapdragon 835 procesor i 6GB RAM memorije

LG modeli V serije se smatraju najboljim proizvodima te kompanije, čak boljim i od modela G serije, zbog svojih interesantnih i jedinstvenih karakteristika i često jačih procesora. Posljednji model, V20, je stigao krajem 2016. godine i njegov nasljednik se neće pojaviti uskoro. Međutim, informacije o modelu V30 su već počele da se šire.

Poznato je da će LG G6 imati procesor Snapdragon 821, zbog određenih problema sa novijim procesorom Snapdragon 835, ali se očekuje da V30 ipak dobije noviji procesor jer će se i sam pojaviti mnogo kasnije. Prema nezvaničnim informacijama pored Snapdragon 835 procesora, model V30 će imati i 6GB radne memorije.

Foto: Flickr/Tekno Liputan6

U pogledu kvalitete zvuka LG je uložio mnogo truda u model V20, koji je prvi pametni telefon na svijetu sa Quad DAC sistemom. V30 će također imati vrhunski kvalitet zvuka jer dolazi sa poboljšanom verzijom Quad DAC sistema.

LG je na modelima V serije koristio i drugi displej, iznad glavnog displeja, kako bi omogućio dodatne informacije o samoj V seriji. Drugi displej se očekuje i na modelu V30, ali sa promijenjenom funkcijom. Detalji o tome kakva će funkcija drugog displeja biti nisu još uvijek poznati.

Model V20 je najavljen u septembru 2016. godine, tako da će i njegov nasljednik najranije biti predstavljen u septembru 2017. godine.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2737 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2527 views
Tehnologija
0 shares2527 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.