VIDEO: Scorpion 3 je prvi lebdeći motor na svijetu

VIDEO: Scorpion 3 je prvi lebdeći motor na svijetu

Scorpion 3 je lebdeći motor kojeg je kreirala Hoversurf, ruska kompanija sa sjedišem u San Francisku. Iako izgleda kao veliki dron sa sjedalom, za razliku od dosadašnjih prototipa, ovim lebdećim motorom upravlja direktno pilot.

Scorpion 3 je kombinacija klasičnog dizajna motora i tehnologije drona. Cilj kreatora je da ponude brzinu, agilnost i stabilnost tokom leta svim amaterskim i profesionalnim pilotima.

Iako iz kompanije Hoversurf navode da je njihov lebdeći motor predviđen kao instrument za ekstremne sportove, a nadaju se da će dostići i svoj potencija u transportu.

S ciljem zadovoljavanja sigurnosnih kriterija Scorpion 3 ima ugrađen sistem koji automatski kontroliše maksimalnu brzinu i visinu.

Scorpion 3 ima nosivost od 120 kilograma i sjedalo samo za jednu osobu. Maksimalna brzina koju može postići je 50 kilometara na sat, a maksimalna visina koju dostiže je 10 metara. U zraku može izdržati 27 minuta. Dostupan je za kupovinu i košta 150.000 američkih dolara.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2737 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2527 views
Tehnologija
0 shares2527 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.