LG uskoro predstavlja X power2 i bateriju koja će trajati nekoliko dana

LG uskoro predstavlja X power2 i bateriju koja će trajati nekoliko dana

LG G6 će biti najveći adut južnokorejske kompanije na nadolazećem Svjetskom kongresu mobitela, ali iz kompanije najavljuju predstavljanje nekoliko novih modela. Jedan od njih će biti i LG X power2 pametni telefon.

LG X power2 će imati 5.5 inčni displej i bateriju kapaciteta 4500 mAh, za koju tvrde da je kreirana posebno za ljubitelje multimedije i igrica.

„Potpuno napunjena baterija će omogućiti 15 sati konstantnog gledanja videa ili 18 sati surfanja internetom,“ najavljuju iz LG-a.

Operativni sistem na ovom pametnom telefonu će biti Android 7.0 Nought, a telefon će imati opciju brzog punjenja. Sa tim sistemom baterija će se moći napuniti do 50% za dva sata. Ukoliko normalno koristite vaš telefon, LG tvrdi da će vam baterija  trajati čitav vikend.

LG X power2 će imati najveću bateriju od svih LG modela do sada i to je prvi telefon u novoj seriji nazvanoj X. „Svaki model X serije će imati jedinstvenu vrhunsku osobinu,“ najavljuju iz LG-a.

LG X power2 će se pojaviti u martu prvo na tržištu Južne Amerike, a zatim u Evropi, Sjevernoj Americi i Aziji. Cijena ovog modela još uvijek nije otkrivena, a mi vam donosimo potpune specifikacije LG X power2 pametnog telefona.

  • Displej: 5.5 inča HD
  • Procesor: 1.5 GHz Octa-Core
  • Operativni sistem: Android 7.0 Nougat
  • Kamera: Zadnja 13MP / Prednja 5MP
  • Memorija: 2GB ili 1.5GB RAM / 16GB ROM / Micro SD (do 2TB)
  • Baterija: 4,500 mAh
  • Dimenzije i težina: 154.7 x 78.1 x 8.4mm, 164g

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2738 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2528 views
Tehnologija
0 shares2528 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.