HOW TO: 12 stvari za koje nista znali da postoje na WhatsAppu

HOW TO: 12 stvari za koje nista znali da postoje na WhatsAppu

WhatsApp je aplikacija sa primarnom funkcijom slanja poruka. Ali, ova aplikacija, u vlasništvu Facebook-a, nudi mnogo više opcija nego što većina korisnika, a kojih je preko 1 milijarda, zna.

Pokazat ćemo vam neke od najkorisnijih opcija počevši od toga kako koristiti WhatsApp na računaru, kako promijeniti vaš broj telefona, te kako koristiti najnoviju opciju statusa koja neodoljivo podsjeća na Snapchat.

1. Isključite automatsko snimanje fotografija i videa, koje dobijete u konverzaciji, i tako sačuvajte memoriju vašeg telefona

Idite na Settings > Privacy >Photos i isključite opciju snimanja.

2. Koristite WhatsApp na računaru  kao što to radite na mobitelu

Kliknite na ovaj link da skinete WhatsApp za vaš računar i pratite daljnje instrukcije. Skenirajte barcode, putem skenera na WhatsApp aplikaciji (Settings > WhatsApp Web/Desktop), a koji će se pojaviti na vašem računaru, te tako pokrenite desktop verziju WhatsApp-a.

3. Isključite notifikacije grupnih konverzacija ukoliko vas ometaju

4. Odgovorite na neku od prethodnih poruka iz konverzacije

Vaš odgovor će biti poslan zajedno sa porukom na koju ste odgovorili.

5. Dijelite i šaljite fotografije, videa, GIFove sa svim ili samo odabranim kontaktima putem vašeg statusa

Ova opcija se nedavno pojavila i možda ćete morati ažurirati vašu aplikaciju. Možete izabrati da pošaljete vaš status svim WhatsApp kontaktima ili samo odabranoj listi kontakata. Kome god da pošaljete, vaš status će biti dostupan 24 sata, a nakon toga će se sam izbrisati.

6. Isključite „last seen“ opciju

Idite na Settings > Account > Privacy > isključite Read Receipts. Ukoliko ne želite da vaši kontakti znaju kada ste posljednji put koristili WhatsApp jednostavno isključite opciju „last seen“. Ipak, vaši kontakti će i dalje vidjeti jeste li pročitali poruku, pomoću plavih kvakica.

7. Jednostavno zamijenite vaš broj telefona

WhatsApp je povezan sa vašim brojem telefona koji ste unijeli i potvrdili. Ukoliko promjenite broj telefona vrlo jednostavno možete promijeniti broj i na WhatsApp-u. Otiđite na Settings > Account > Change Number i dalje pratite instrukcije.

8. Napravite sigurnosnu kopiju WhatsApp konverzacija

Ukoliko ste promijenili telefon i ne želite izgubiti historiju konverzacija jednostavno napravite sigurnosnu kopiju. Otiđite na Settings > Chats > Chat backup i izaberite da li želite dnevno, sedmično ili mjesečno snimanje podataka.

9. Koristite kurziv/italic, podebljano/bold i prekriženo/strikethrough

Kao što možete vidjeti na slici, ukucajte “*” sa obje strane riječi za podebljano/bold, “_” sa obje strane riječi za kurziv/italic, a “~” za prekriženo/strikethrough.

10. Koristite video pozive

11. Pošaljite jednu poruku većem broju kontakata odjednom

12. Isključite WhatsApp notifikacije na vašem displeju

Idite na Settings > Notifications > WhatsApp > Show on Lock Screen i tako isključite  pojavljivanje notifikacija na vašem ekranu.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2737 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2527 views
Tehnologija
0 shares2527 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.