HOW TO: 8 načina da produžite trajanje baterije na vašem iPhone telefonu

HOW TO: 8 načina da produžite trajanje baterije na vašem iPhone telefonu

Svi vlasnici iPhone telefona će vam sigurno reći da je trajanje njihove baterije jedna od prvih stvari koje bi promijenili na svom telefonu. Razloga ima mnogo, od pretjerane upotrebe telefona, do toga da sve baterije vremenom oslabe. Ipak, postoje neki načini da produžite trajanje baterije na vašem iPhone telefonu.

1. Pronađite krivca

Foto: Rick Broida

Neke aplikacije jednostavno troše previše baterije. Kako bi pronašli koje su to aplikacije otiđite na Settings > Battery i sačekajte da se pojavi dio pod imenom Battery Usage. Nakon toga provjerite koje aplikacije su najveći krivci za nešto brže pražnjenje baterije. Možete vidjeti koje aplikacije troše najviše baterije u posljednja 24 sata ili u posljednjih 7 dana.

2. Obrišite Facebook aplikaciju

Koristeći gore navedena uputstva provjerite koliko baterije troši Facebook aplikacija na vašem iPhone-u. Ukoliko je to mnogo više od očekivanog jednostavno obrišite aplikaciju. Facebook-u možete pristupiti putem browsera. Moguće je da ćete izgubiti neke od opcija koje nudi aplikacija, ali zauzvrat će vaša baterija trajati duže.

3. Stopirajte automatsko provjeravanje email-a

Foto: Rick Broida

Rijetko kome je potrebno da njegov telefon konstantno automatski prati email novosti, iako je ova opcija uključena na većini iPhone telefona.

Ukoliko želite isključiti ovu opciju otiđite na Settings > Mail, Contacts, Calendars, a zatim na Fetch New Data. Nakon toga u Fetch sekciji izaberite Manually. Vaš telefon neće automatski provjeravati vaš email i samim time ćete uštediti bateriju. Ukoliko želite provjeriti da li vam je stigao novi email jednostavno provjerite Mail aplikaciju. Ukoliko mislite da vas neko neće kontaktirati, nemojte se brinuti jer vas uvijek može nazvati ili vam poslati poruku.

4. Smanjite osvjetljenje

Bateriju najviše troši sam displej mobitela. Na sreću, postoji jednostavno rješenje: smanjite osvjetljenje na 50 procenata.

Možda će vam biti neobično u početku, ali nakon izvjesnog vremena vaše oči će se naviknuti i nećete uopšte primjetiti razliku. Naravno, vaša baterija će duže trajati.

5. Isključite lokaciju

Neke od aplikacija zahtijevaju da sa njima podijelite svoju lokaciju što će dodatno potrošiti vašu bateriju. Dovoljno je da samo izaberete sa kojim aplikacijama želite dijeliti vašu lokaciju. To ćete učiniti tako što odete na Settings > Privacy > Location Services. Nakon toga pregledajte listu i promijenite sa Always ili While Using na Never ukoliko sa tom aplikacijom ne želite podijeliti vašu lokaciju.

6. Isključite notifikacije

Foto: Rick Broida

Svaka aplikacija vas želite obavijestiti o svemu, i osim što troši vaše vrijeme, to troši i vašu bateriju.

Kako bi ste ih isključili idite na Settings > Notifications i odaberite koje notifikacije ne želite primati.

Ukoliko imate mnogo aplikacije, ovo će vam uzeti dosta vremena, osim ako svaki dan ne podesite po nekoliko aplikacija.

7. Koristite dodatnu bateriju

Iako ovo znači duže trajanje baterije, također znači teži i veći telefon. Druga baterija, iako eksterni dodatak na telefon, predstavlja najbrže i najjednostavnije rješenje.

Mophie je jedan od najpoznatijih proizvođača dodatnih baterija. Ova kompanija nudi baterije za sve iPhone modele.

Ukoliko imate prostora i ne smeta vam da nosite teži telefon ovo je pravo rješenje za vas.

8. Promijenite bateriju

Ukoliko nemate prostora ili vam je telefon pretežak, jednostavno promijenite bateriju. Ukoliko je telefon pod garancijom, promjenu odradite u ovlaštenom servisu kako bi sačuvali garanciju. Ukoliko je garancija istekla, bateriju možete zamijeniti sami ili u nekom drugom servisu.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2737 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2527 views
Tehnologija
0 shares2527 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.