Matrix će dobiti remake

Matrix će dobiti remake

Prema nezvaničnim informacijama popularni film Matrix će dobiti svoj remake. Warner Bros. je navodno u pregovorima za stvaranje nove verzije klasika iz 1999. godine. Zvijezda filma Creed, Michael B. Jordan bi trebao igrati vodeću ulogu u novom Matrixu.

Zak Penn je trenutno prvi izbor za scenaristu novog Matrixa. Penn je poznat po svom radu na scenarijima filmova o superherojima, kao što su: X-Men: The Last Stand, The Avengers i Elektra.

Producent originalnog Matrixa Joel Silver je došao na ideju kreiranja novog filma i predložio ga filmskom studiju Warner Bros. Iz Warner Brosa. su iskazali zabrinutost zbog Silverove reputacije kao rastrošnog filmskog radnika, ali i zbog njegovog odnosa sa kreatorima Matrix trilogije, braćom Wachowski.

Braća Wachowski, koji su i scenaristi i režiseri sva tri Matrix filma, nisu trenutno uključeni u novi projekat, ali Warner Bros. će tražiti njihovo odobrenje prije početka snimanja filmova. Smatra se da braća Wachowski imaju više fanova nego Silver, iako je vrlo moguće da njihove uloge u kreiranju novog Matrixa budu minorne. Zvijezda originalnog Matrixa Keanu Reeves je nagovijestio da je voljan da glumi u novom Matrixu sve dok su braća Wachowski uključena u rad. Warner Bros. će vjerovato izabrati novu glavnu zvijezdu i novog režisera.

Tačan datum početka produkcije nije poznat, a sam projekat, kao i televizijska serija Matrix, bi mogao biti otkazan. Warner Bros. ne želi da pokvari nevjerovatan uspjeh koji je ostavario originalni film, ali neće biti jednostavno propustiti priliku da se napravi remake jednog od najpopularnijih filmova u posljednje dvije decenije.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2738 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2528 views
Tehnologija
0 shares2528 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.