FOTO: Humanoidi – portreti robota koji izgledaju kao ljudi

FOTO: Humanoidi – portreti robota koji izgledaju kao ljudi

Max Aguilera-Hellweg je ljekar i fotograf sa jedinstvenim smislom za fotografiju. Svojim fotografijama Aguilera-Hellweg istražuje tačke u kojima roboti na trenutak postaju ljudi. Njegova nova knjiga portreta humanoida i androida prikazuje robote koji imaju nevjerovatno sličnosti sa ljudima.

Yume, ili Actroid-DER1, je robot kreiran od strane Univerziteta Carnegie Mellon iz Pittsburga. Originalno je napravljen u Japanu kako bi se mogao iznajmljivati u različite svrhe.

Joey Chaos, android rok zvijezda, je napravljen sa stavovima o politici, kapitalizmu i o tome kako je biti opak. Kreator ovog androida je kompanija Hanson Robotics iz Texasa.

Ženski android Geminoid Fandher je kreiran u Tokiju, Japan. Koristio se u prodavanicama širom Tokija i glumio je u filmu Sayonara iz 2015. godine.

CB2 je robot-dijete napravljen s ciljem razumjevanja načina na koji roboti uče. CB2 je kreiran na Univerzitetu Osaka u Japanu.

Valkyrie je humanoid kojeg je kreirala NASA na Univerzitetu Massachusetts. Trenutno se testira za svoju prvu misiju koja će se desiti sredinom 2030-tih kada NASA planira spuštanje prvih ljudi na Mars.

Robot HI-1 je kreiran u labratoriji Hiroshi Ishiguro u Kjotu, Japan. Kreirao ga je Hiroshi Ishiguro.

Bina48 je robot napravljen prema liku Bine Rothblatt. Bina Rothblatt je snimila preko dvadeset sati video intervjua o svom životu, sjećanjima i osjećanjima, a koji su snimljeni na hard disk koji se nalazi unutar ovog robota. Na slici je Nick Meyer, umjetnik koji se brine o Bini48, i naravno robot Bina48.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2738 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2528 views
Tehnologija
0 shares2528 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.