9 najboljih WW2 video igrica

9 najboljih WW2 video igrica

Možda je to sada teško povjerovati, ali nekada je tematika Drugog svjetskog rata u video igricama smatrana pretjerano korištenom. Svake godine se pojavljivao veliki broj igrica sa ovom tematikom. Zbog prezasićenosti tržište se orjentisalo ka modernijim i futurističkim temama.

Ali, situacija se sada ponovo mijenja. Tema Drugog svjetskog rata postaje ponovo popularna, a dokaz je i to da se Call of Duty ponovo okreće toj tematici. U međuvremenu, do dolaska novih igrica, mi vam donosimo pregled 9 najznačajnijih igrica sa tematikom Drugog svjetskog rata.

1943: The Battle of Midway

Best World War II Games - 1943: The Battle of Midway gameplay screenshot

Jedina igra na listi sa 8-bitnom grafikom je 1943: The Battle of Midway. Radnja igre se dešava na Tihom okeanu, a igra je poboljšana verzija svog prethodnika 1942: The Battle of Midway. Ova igra je bila jedna od omiljenih igrica tokom 1980-tih godina.

Battlefield 1942

Best World War II Games - Soldiers and tank

Battlefield 1942 se danas ne može igrati online, ali predstavlja jednu od najbitnijih igrica u historiji. Battlefield 1942 je dobio nagradu za igricu godine 2002. ali je i igrica koja je započela legendarni Battlefield serijal.

Brothers in Arms: Road to Hill 30

Best World War II Games - Brothers in Arms: Road to Hill 30 M1 garand

Dok se većina igrica svodi na bezumnu akciju, Brothers in Arms: Road to Hill 30 se koncentriše na strategiju i taktiku. U igri ste dio 502 padobransko-pješadijske regimente koja se nalazi iza neprijateljskih linija. Cilj vam je da sačuvate vojnike i ostvarite što veći vojni uspjeh.

Call of Duty 2

Ranking Call of Duty - Call of Duty 2 D-Day

 Vjerovatno i najpopularniji naslov na listi Call of Duty 2 je igre sa tematikom Drugog svjetskog rata podigao na novi nivo. CoD2 je svojvremeno bila superirono najbolja igrica u pogledu grafike i zvuka.

Company of Heroes

Best World War II Games - Company of Heroes 2 European battle

Company of Heroes je strategijska igra koja se igra u realnom vremenu. CoH je prva igra u serijalu koji je dobio neke od najpozitivnijih kritika u svijetu igrica. Svi zainteresovani za malo više strategije, a malo manje akcije bi sigurno trebali razmisliti o ovoj igri.

Medal of Honor: Frontline

Best World War II Games - Medal of Honor: Frontline D-Day

Jedan od najznačajnijih dana u Drugom svjetskom ratu je Dan D, odnosno iskrcavanje savezničkih snaga u Normandiji. Naravno, mnoge igre su pokušale dočarati atmosferu i dešavanja tog dana, ali niko u tome nije bio uspješan kao Medal of Honor: Frontline. Mnogi smatraju da je baš ova igra vrhunac Medal of Honor serijala.

The Saboteur

Best World War II Games - The Saboteur Sean Devlin

Većina igrica sa tematikom Drugog svjetskog rata se igra iz pozicije američkih vojnika, tako da The Saboteur predstavlja pravo osvježenje. U ovoj neo-noir igri, nalazite se u ulozi Irca Seana Devlina, koji radi na sabotiranju Nacista tokom okupacije Pariza. Devlin sarađuje sa Pokretom otpora s ciljem oslobađanja Francuske od okupatora.

Wolfenstein 3D

Wolfenstein 3D Hitler

Bilo koja lista o najboljim WW2 igrama ne bi bila potpuna bez spominjanja Wolfenstein 3D. Ova igra ne samo da je popularizovala igranje iz prvog lica, već je također istraživala tematiku nacističkog okultizma i omogućila borbu protiv robo-Hitlera.

Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order Voice Actor Accidentally Confirms Sequel - Wolfenstein soldiers

Posljednja igra na našoj listi je Wolfenstein: The New Order. Radnja ove igre se ne dešava u potpunosti u Drugom svjetskom ratu, ali je priča vrlo intrigantna. Igra je smještena u alternativni svijet, gdje su Nacisti pobijednici.

Wolfenstein: The New Order je dobio pozitivne kritike zbog svoje brutalne akcije i šokantne priče.Battalion 1944 Kickstarted, Call of Duty and Medal of Honor Inspired

Da li volite WW2 igre i da li vam se sviđa naša lista? Napišite nam koja je vaša omiljena igra i zašto.

 

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2737 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1980 views
Gaming & Kultura
0 shares1980 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2527 views
Tehnologija
0 shares2527 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.