Facebook aplikacija od sada sa opcijom Stories

Facebook aplikacija od sada sa opcijom Stories

Facebook je u svom posljednjem updateu uveo opciju Stories po uzoru na Snapchat. Kopiranje Snapchata nije ništa novo. Snapchat je prvi donio slike i video klipove koji su bili dostupni  24 sata, ali i sistem privatnih poruka koje možete vidjeti jednom prije nego nestanu. Sada svi žele da budu kao Snapchat.

Today, we’re excited to introduce the new Facebook camera. We think it’ll give everyone more ways to express themselves and share what they’re up to. So from now on, you can just let your camera do the talking.

Posted by Facebook on Monday, March 27, 2017

Instagram i Facbook Messenger posjeduju Stories, a sada je vrijeme i da Facebook aplikacija dobije tu opciju. Na vrhu aplikacije, kao i kod Instagrama, se nalazi dio u koji su smještene “priče”, a tu je i dugme ukoliko želite nekome poslati direktnu poruku sa privremenim sadržajem.

Novi update uključuje i različite efekte za kameru. Stories opcija ima nebrojeno efekata, uključujući interaktivne, ali i filmske efekte za nadolazeće filmove: Alien: Covenant, Despicable Me 3, Guardians of the Galaxy Vol. 2, Power Rangers, Smurfs: The Lost Village i Wonder Woman.

Foto: Facebook

Iako je Stories kopija Snapchata, nove opcije ne mogu škoditi. “Priče” su zabavne, iako je ponekad teško razdvojiti šta postaviti kao Story, a šta kao stalni dio profila. U svakom slučaju, update je dostupan za Android i iOS, provjerite da li vam se sviđa i javite nam.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2737 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2527 views
Tehnologija
0 shares2527 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.