Prva ValueUp konferencija pod sloganom Mind Your Own Business je oficijelno završena

Prva ValueUp konferencija pod sloganom Mind Your Own Business je oficijelno završena

U subotu, 6. maja, u prostorijama kina Meeting Point zvanično se održala prva ValueUp konferencija pod sloganom “Mind Your Own Business”.

Konferencija je okupila blizu 200 učesnika među kojima su bili prije svega mlade i ambiciozne osobe, te predstavnici vodećih domaćih kompanija i poslovnih inkubatora. Cilj konferencije je bio edukovati mlade osobe kako napraviti prve korake ka realizovanju vlastitih poslovnih ideja, kao i motivisati ih da se upuste upravo u jedan takav poduhvat. Organizovana je od strane Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC LC Sarajevo u partnerstvu sa kompanijama Ministry of Programming i IT Akademijom, kao i Bit Alijansom.

Učesnici su pored prilike da stupe u kontakt sa stručnjacima i razmijene iskustva imali mogućnost slušati interaktivna predavanja eminentnih ličnosti iz sfere biznisa i popularnih startupa. Kroz skills sesije su imali priliku naučiti konkretne metode i vještine potrebne uspješnim mladim poduzetnicima, a kraj samog događaja uljepšala je panel diskusija predavača na temu “Idea vs Execution” koju je moderirao Vladimir Grubor.

Predavači koje su danas svi učesnici imali priliku slušati su:

Faris Začina, suosnivač i CEO bosanskohercegovačke kompanije “Ministry of Programming” sa temom “Startups – Moving Fast, Breaking Things, Learning Things”.

Bruno Omerović, suosnivač startup-a “Koola” kroz svoju temu “Six Fu***ng Months” objasnio je kako je 3 godine svog života uspio da “strpa” u samo šest mjeseci.

Miloš Mandić, osnivač startupa “Catalyzer” i alumni član EESTEC LC Beograd je objasnio na koji je način najbolje prezentovati svoju ideju i učiniti je interesantnom potencijalnim investitorima.

Erol Mujanović, motivacioni govornik i vodeći stručnjak u projektima implementacije promjena u timovima i organizacija, objasnio je važnosti motivacije i planiranja vremena.

Dino Ibrahimović, regionalni manager za MENA regiju kompanije Infobip sa temom “Od StartUp-a do globalnog giganta”.

Ivan Renudlić, osnivač startupa “Gigley” pričao je o tome kako ideju pretvoriti u uspješan startup.

Maša Čampara, osnivačica firme “eMedia Patch” je kroz svoje predavanje objasnila zašto je strano tržište bolje za ciljano i na koji način mu pristupiti.

Edin Saračević, osnivač HUB-a 387 i susnivač NEST-a 71 se osvrnuo na ulogu i važnost inkubatora i akceleratora u razvoju startupa i njihovih ekosistema.

Vuk Nikolić, osnivač i CEO kompanije “TruckTrack” uz svoju temu “The Magic World of Investments”.

Organizatori događaja izrazili su izuzetno zadovoljstvo velikim brojem prijava za događaj i interesovanjem koje su pokazali mladi ljudi te se nadaju da će upravo ovi mladi biti snaga sveobuhvatnog napretka u državi, regionu i šire.

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2737 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2527 views
Tehnologija
0 shares2527 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.