Samsung: Nove baterije nude domet do 600 kilometara

Samsung: Nove baterije nude domet do 600 kilometara

 

Putujte dalje

Na sajmu auta u Frankfurtu (IAA Cars 2017) ranije prošle sedmice, Samsung SDI – odjel Samsung-a koji se fokusira na razvijanje baterija – je predstavio novi, multifunkcionalni, paket baterija, koje bi trebale autima omogućiti domet od 600-700 kilometara, ako je dovoljan broj modula instaliran.

“Korisnici ovih baterija mogu mijenjati broj modula kako žele, kao da smještate knjige u policu. Naprimjer, ako je 20 modula instalirano u premium auto, to auto bi imalo domet od 600 do 700 milometara. Ako bi se na standardno auto instaliralo 10 do 12 modula, auto bi imalo domet do 300 kilometara. Od ove baterije očekujemo da će uživati pažnju proizvođača automobila, jer im omogućava da dizajniraju auto čiji će domet varirati u ovisnosti od broja modula koje jedan paket sadrži”

Foto: Ross Brimble

Electrek objašnjava da su proizvođači kao Nissan i GM do sada koristili prizmatične ćelije u svojim naponskim paketima. Samsung SDI je ranije ove godine počeo sa razvijanjem nove “2170” cilindrične baterije, prateći pionira električnih auta – Tesla Motors kompaniju – koja je prva napravila ovaj korak sa svojom “2170” baterijskom ćelijom.

U kontekstu tržišnog natjecanja

Nikakvi dalji podaci o novoj bateriji nisu otkriveni na eventu u Njemačkoj, ali ovo je i dalje impresivan domet u usporedbi sa mogućnostima sadašnjih električnih vozila. Tesla model S navodno domet od 416 kilometara, a Chevy Bolt domet od 383 kilometra, iako nedavno sprovedeni testovi od strane Consumer Reports se baš i ne slažu s ovim brojkama.

Nadolazeća električna vozila, kao nedavno predstavljen 2018 Nissan Leaf, će vas voziti do približno 250 kilometara na jednom punjenju, dok novi Tesla Model 3 nudi između 354 i 498 kilometara dometa, u ovisnosti od paketa koji ste izabrali. Ostaje još da vidimo koliko dobrom će se Samsungova baterija pokazati u stvarnim uslovima.

 

You may be interested

Aplikacije & Društvene mreže
0 shares2738 views

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice

Elektricna Ovca - Oct 15, 2017

TOP 5 najpopularnijih android aplikacija prethodne sedmice Svake sedmice predstavljamo nove android aplikacije. Utorkom donosimo pregled najpopularnijih android aplikacija prethodne…

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!
Gaming & Kultura
0 shares1981 views
Gaming & Kultura
0 shares1981 views

Zero Latency VR – Ubijajte zombije sa prijateljima!

Elektricna Ovca - Oct 10, 2017

Zero Latency VR - Ubijajte zombije sa prijateljima!   Zero Latency je tehnološka kompanija koja razvija free-roam sisteme virtualne realnosti. Free-roam virtualna realnost…

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika
Tehnologija
0 shares2528 views
Tehnologija
0 shares2528 views

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika

Elektricna Ovca - Oct 09, 2017

Google Clips: Mala AI kamera koja sama slika Kao dodatak svojim Pixel telefonima i kućanskim uređajima, Google je iznenadio jednim…

Leave a Comment

Your email address will not be published.